Du er her: Startside / FESTFYRVERKERI DISPLAY

Festfyrverkeri Display

Displayfyrverker­i er fyrverkeri av største sort. Denne typen fyrverkeri brukes som regel i forbindelse med feir­ing av større arrangement slik som tusenårsskifte, kongelige bryllup og ved markering av nasjonaldager. Fyrverkeri i denne klassen har lager- og transportklassifisering 1.1G og kun autoriserte pyroteknikere kan bruke disse artiklene.

Svea Fyrverkerier AS arrangerer ikke slike fyrverkerishow selv, men formidler gjerne informasjon videre til våre prisbelønte og kostnadseffektive samarbeidspartnere i Skandinavia. Nedenfor finner dere en hel masse informasjon om forskjellige typer show og effekter, samt informasjon om hvordan datamaskiner kan brukes til oppskytning.

Smaksprøve på displayfyrverkeri
Forskjellig type show

Mindre display- og fonteneshow
Denne typen display blir normalt brukt når man har mindre områder til disposisjon. Dette gir variasjon i effekter fra bakkenivå og opp til 40 meter over bakken. Effektene varierer fra fontener til enkeltskudd. Disse effektene blir ofte bruk inne på arenaer for å gi diverse sports-arrangementer det lille ekstra.

Lavtgående display show
Ideelt hvis man ønsker større fyrverkeri, men fortsatt vil beholde det personlige preget. Disse effektene har litt større kaliber og går også høyere til værs. I slike typer show vil effektene ha en høyde på opptil 110 meter og satt sammen med mindre, lavtgående fyrverkeri, vil det gi et meget godt helhetsinntrykk.

Display
For store arrangement over store områder er det display som gjelder. Som regel brukt til markering ved overgang til et nytt år i større byer rundt om i verden, men også andre markeringer som f.eks kongelig bryllup. I slike show varierer størrelsen på effektkulene fra 3" til 16" i diameter og de eksploderer i høyder fra 100 meter til 500 meter på himmelen. Slike show er rett og slett spektakulære, med bakkeristende smell og sterke farger som eksploderer på himmelen.

Oppskytning til musikk
Oppskytning med musikk gir den ultimate fyrverkeriopplevelsen. Ved hjelp av avanserte datasystemer og trådløs teknologi kan man utføre oppskytningen fra ett eller flere steder og samtidig ha full kontroll på synkroniseringen. Det er viktig å velge riktig type musikk til oppskytningen ettersom det helt sikkert finnes mennesker i publikum med forskjellig smak. Velg musikk som publikum har en relasjon til.

Skreddersydde designer
Perfekt for å sette et personlig preg på en fest. En skreddersydd design kan for eksempel innebære skilt som lyser opp navn, logo, slagord osv. i pyrotekniske farger etter eget ønske. Disse effektene er som regel fontener som er satt på en vegg i et bestemt mønster. Varigheten på slike skilt er som regel rundt 1 minutt.

Type effekter

Det er stor variasjon på hvor høyt de forskjellige effektene går, fra de små effektene på som detonerer ved ca. 40 meter, til de gigantiske som detonerer ved ca. 500 meter. Kulene detonerer og utfolder seg som stjerner i mange forskjellige effekter og farger.

  1. Tradisjonelle effekter - Godt kjente og godt likte effekter av normal karakter (f.eks peoner). Blir ofte betraktet som fundament i et vellykket show.
  2. Komplisert - De effektene som er litt mer kompliserte enn de tradisjonelle effektene, f.eks mer kraftfulle effekter, eller mer kompliserte mønstre og farger. Disse effektene kommer som vanlig inn i fase to av større displayshow. Sammen med de tradisjonelle effektene, utgjør disse effektene basen som resten av showet er bygget på.
  3. Ekstreme effekter - nyvinninger og spesialeffekter som virkelig trekker til seg publikums oppmerksomhet og overrasker dem med noe nytt. F.eks: Ringer, hjerter, stjerner osv.

Balanse
Når man setter sammen et fyrverkerishow gjelder det å finne balansen mellom de ulike typer effekter. Et show bestående kun av ekstreme og nye effekttyper kan lett bli for mye for publikum å følge med på, samtidig som et show med kun tradisjonelle effekter fort kan bli litt kjedelig. Det er derfor veldig viktig å sette sammen et show som inneholder både tradisjonelle, komplekse og ekstreme effekter.

Data styrte oppskytninger
Ved datastyrte oppskytninger er hver effekt koblet til et "Master control"-bord som opereres av en pyrotekniker. "Master control"-bordet sender datagenererte elektriske impulser som antenner utkastladningen. Utkastladningen sender den pyrotekniskeeffekten høyt opp på himmelen og en tidstilpasset lunte fortsetter å brenne inntil den når riktig høyde. Den pyrotekniske effekten eksploderer og omvandles til flotte farger og effekter på himmelen. Teknologiske framskritt har gjort det lettere, tryggere og mer presist å styre fyrverkerishow ved hjelp av datamaskiner. Ikke bare styrer datamaskinene selve avfyringen, men de kan også hjelpe med musikksammensetting og til å sette en bestemt fyrverkerieffekt til en bestemt musikktone.